Restaurant în Grădina botanică, 1936

.
.
.
.


În prezent această clădire are funcţiune administrativă.


sursa imaginii:
Grigore Ionescu - Arhitectura pe teritoriul Romaniei de-a lungul veacurilor, Ed. Academiei, Buc., 1982
.
.
.

6 comentarii:

  1. Fostul restaurant din Grădina Botanică este acelaşi imobil cu casa de aici, care este privită dintr-un alt unghi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Da , este o singura casa , fotografiile in general sunt proaste , privind Gradina Botanica . Ca acuma este un local administrativ ( si pacat ) , nu da valoare constructiei ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna seara! Aveti idee cum as putea face rost de planurile initiale (1936) ale acestui restaurant? Am reusit pana acum sa fac rost de un releveu din 1974 si m-ar ajuta foarte mult sa fac rost si de cele vechi (daca mai exista). Scopul meu este de repunere in functiune a restaurantului (proiect de diploma la Fac. de Arhitectura Ion Mincu). Va multumesc!

      Ștergere
    2. Daca exista planurile initiale , ele ari trebui sa fie in Arhiva Octav Doicescu ce se afla la Uniunea Arhitectilor . Se pare ca este " inchisa " din motive necunoscute . Petre Derer trebuie sa stie de ce si cum ! A.D.

      Ștergere
    3. Multumesc pentru raspunsul prompt! Deci sa inteleg ca este complicat sa ajung la aceste planuri.. Am cautat si la arhiva PMB in inventarele anului 1936 si nu am gasit nimic. Singura optiune asta mai era, din pacate..

      Ștergere
    4. Nu stiu daca este complicat , trebuie ajuns la Uniune si vazut ce se petrece . Nu am raporturi personale cu UAR , cand normal ar fi trebuit sa am pentru ca eu le-am dat-o ....

      Ștergere