Pavilionul românesc la Expoziţia Universală de la New York, 1939


.
.




.
.


.



































.



sursa imaginilor :
Arhiva Andrei Doicescu (Paris)
originalele desenelor laviu si pastel se află la fondul Octav Doicescu de la Facultatea de Arhitectură




Sursa imaginilor: 
Arhiva Andrei Doicescu, reproducere în "Spatiul modernitatii românesti"

..
.
.
.

4 comentarii:

  1. Domnule Andrei Doicescu, va multumesc pentru ca mi-ati raspuns pe blogul doamnei arhitect Chiaburu! Va multumesc mai ales pentru faptul ca ati publicat toate aceste materiale ale tatalui dumneavoastra!
    In legatura cu August Schmiedigen v-as invita sa-mi vizitati cele doua articole pe care le-am publicat pe blogul meu si sa introduceti acolo eventuale corecturi sau informatii suplimentare pe care le aveti. Voi mai face un al treilea articol in care sa pun si fotografia de la dumneavoastra alaturi de un alt document de arhiva semnat de el de care uitasem.
    Cu cele mai calde urari,
    Adrian Craciunescu

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt destul de sigur ca penultima fotografie reprezinta Pavilionul Oficial al Romaniei (G.M. Cantacuzino) si nu "Casa Romaneasca"(http://www.agero-stuttgart.de/Sigle-Agero/Partic4.JPG)

    -TRB

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ambele cladiri erau oficiale, iar medalia de argint a orasului New York a fost acordata numai Casei românesti. Dar ambele pavilioane au reprezentat Romania. Pavilionul lui GM Cantacuzino era un pavilion expozitional (pentru marfuri romanesti), iar Casa româneasca gazduia restaurantul si alte locuri de divertisment (concert, de exemplu, aici a cîntat Maria Tanase). Deci insitenta dumneavoastra în legatura cu oficialitatea pavilionului GMG nu îsi are locul.

      Ștergere
  3. http://www.1939nyworldsfair.com/worlds_fair/wf_tour/hall_of_nations/romainia.htm

    http://www.1939nyworldsfair.com/worlds_fair/wf_tour/Zone-1/romanian_house.htm

    -TRB

    RăspundețiȘtergere